Matkalla: El Clásico, kahvilasta katsottua

Kuvahaun tulos haulle cristiano ronaldo

Espanja 25.10.2014
Pelattu 3 min : Luis Suarez keskittää Neymarille, joka laukoo pallon Realin maaliin. Barcelona johtaa 1-0! Baarissa syvä huokaisu ja hiljaista nurinaa.
Pelattu 34 min: Pilkku Realille. Cristiano Ronaldo laukoo pallon maaliin. Barcelonan maalivahti Claudio Bravo joutuu antautumaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Tasan 1-1. Koko baari repeää.
Pelattu 50 min: Pepe puskee kulmapotkusta Realille toisen maalin. Real johtaa 2-1! Baarissa tunnelma nouseeeeee.
Pelattu 61. min: Karim Benzema sijoittaa pallon Barcan maaliin vasempaan alakulmaan, peli on Realille jo 3-1! BAAAARIIIIII RAIKUUUUU!

Ja se jäikin sitten Espanjan La Ligan ensimmäisen El Clásico -ottelun lopputulokseksi. Espanjassa ei voi välttyä näkemästä jalkapalloa edes vilaukselta. Syksyllä kansallisen La Ligan alettua jokaisessa baarissa ja kahvilassa, joka omistaa television seurataan liigan jalkapallo-otteluita. Jokaisella on oma suosikkijoukkueensa ja sitä kannatetaan uskollisesti ja äänekkäästi, no joskus myös ihan hiljaa myhäellen. Minullakin on oma suosikkijoukkueeni La Ligassa ja se ei satu olemaan sama kuin paikallisella Fuengirolan väellä. Jostain syystä suuri osa paikallisia ovat Real Madridin kannattajia. Mahtaisiko se johtua seuran pitkästä hyvästä menestyksestä ja joukkuellisesta maailman parhaita pelaajia vai siitä, että Katalonia ei ole kovin kovassa kurssissa tällä hetkellä? Kuka tietää ehkä se selviää jonakin päivänä minullekin.

Jo ennen El Clásicoa oli Realin ja Liverpoolin ottelu Mestareiden Liigassa. Ottelu keräsi suuren määrän katsojia televisioiden ääreen. Tätä ottelua katsellessa osasin olla oikean joukkueen kannalla. Olen nimittäin huomannut, että on hyvä olla samalla puolella paikallisen väen kanssa tai sitten on pysyttävä ihan hiljaa. Omat suosikkijoukkueeni tuntuvat poikkeavan selkeästi paikallisen väen suosikeista. Kesällä jalkapallon MM-kisoja katsellessa olin aina eri joukkueen puolella kuin muu kuppilan väki. Ja kun pallo meni minun kannaltani katsoen oikeaan maaliin, riemunkiljahdukseni ei herättänyt kovinkaan suopeita katseita. Onneksi sentään yksi joukkue oli meillä kaikilla yhteinen: Argentiinan joukkue. Silloin sai kiljua ihan sydämmen kyllyydestä. Niinpä, mistäs ne maailman parhaat jalkapalloilijat muualta tulevat kuin Argentiinasta. Aijai taisi tulla taas pikku lipsahdus. Jalkapallo on ihan yhtä herkkä asia, ellei herkempikin, kuin politiikka. Jokaisella on oma mielipide, se oikea, eikä siihen parane tikulla tökkiä.


Niin sitä viikko vierähti jalkapalloillen. Seuraavaa El Clásicoa odotellessa täytynee keksiä jotain muuta harrastelua.

Lähteet:
kuvien lähteet löytyvätlinkkien takaa: Cristiano Ronaldo , Lionel Messi , vuorikiipeily 

Kommentit