Matkalla: Juhlasta juhlaan



Kuinka sattuikin maalaistyttö onnistumaan ajoittamaan saapumisensa Espanjan Aurinko Rannikolle juuri sopivasti viikon mittaisen juhlinnan alkuun. Kone laskeutui Malagaan 7.10 tiistai-aamuna klo 9:45 ja samana päivänä alkoi hillitön juhlinta. Kyseessä on siis Fuengirolan Feria-viikko, Feria de la Virgen del Rosario. Juhlaviikko alkaa 6.10 ja kestää aina 12.10 saakka. Tänä vuonna onnekkaasti 12.10, joka on kansallinen juhlapäivä, osui sunnuntaille, joten vapaapäivä siirtyi maanantaille.



Juhlaa vietetään Fuengirolan suojelupyhimyksen Rosarion kunniaksi. Juhla on pohjimmiltaan hengellinen juhla, mutta ennen kaikkea silloin pidetään hauskaa ystävien ja perheen kanssa.
 Juhlinta keskittyy feria-alueelle, mutta juhlaviikko näkyy ja kuuluu ympäri kaupunkia. Perinteisiin sevillana pukuihin pukeutuneita kauniita espanjattaria vilisee katukuvassa. Juhlaan kuuluvat myös hevoset komeine ratsastajineen. Joten katseltavaa riittää. Nuorempaa väkeä varten on feria-alueelle pystytetty valtava huvipuisto huikeine laitteineen.





Juhlinta jatkuu usein 24/7 joten juomaa kuluu ja nälkä saattaa yllättää. Mutta asia on helposti ratkaistu, sillä Feria -alueelle on pystytetty suuria värikkäitä telttoja, joista löytyy perinteisiä andalusialaisia ruokia, juotavaa sekä tanssia. Teltat ovat auki myöhään yöhön. Musiikissa löytyy sekä perinteistä että nykyaikaisempaa musiikkia.Useissa teltoissa tanssitaan perinteistä Sevillana- tanssia, joka on ns. jokamiehen Flamencoa. Se on Flamencon eräs muoto, jota jokainen osaa tanssia.

Että väki voisi juhlia koko viikon ovat useat pienemmät liikkeet suljettu feria-viikon ajan. Myös pankit ja virastot ovat auki vain klo 13 asti. Lapsilla on lomaa koulusta. Viikon aikana kaduilla näkyykin paljon iloisia espanjalaisia, jotka usein ovat liikkeellä koko perheen voimin.

Muualta tulleiden on hyvä huomioida, että asioiden hoito feria-viikolla saattaa olla hankalaa lyhyiden aukioloaikojen vuoksi, joten parasta unohtaa arki ja heittäytyä mukaan juhlahumuun täysin rinnoin. Kyllä se arki sieltä tulee, aikanaan.  



Lisää aiheesta:










Kommentit