Satu: Etelän ystävät


Nappula istui parvekkeella ja mietti ajan kulua. Oli kummallista kuinka aika kului vaan vaikka sitä ei mitenkään erityisesti kuluttanutkaan. Mahtoikohan aikaan tulla reikiä jos sitä oikein kulutti, mietti Nappula. Naapurin Pilar-rouva kutsui Nappulaa nimeltä. Nappula vastasi Pilar-rouvan kutsuun ja sanoi olevansa parvekkeella miettimässä ajan kulumista. Nappulakin kun oli ollut jo pitkän pitkän aikaa Etelässä ja silti tuntui ihan kuin hän olisi vasta tullut. ”Niinpä niin. Aika on todellakin kulunut nopeasti. Sinulla alkaa olla jo kotiinlähdön aika käsillä. Mahtaisitkohan sinä vielä malttaa tulla lounaalle meidän kanssamme ennen kuin lähdet”, sanoi Pilar-rouva Nappulalle. ”Voi kyllä kiitos, tulen mielelläni. Mietinkin miten ihmeessä ennätän vielä tavata kaikki Etelän ystäväni”, vastasi Nappula. ”No minä laitan ruoan tulelle. Tule sitten kahden tunnin päästä alakertaan syömään”, sanoi Pilar-rouva ja lähti sisälle ruuanlaittoon.

Nappula istui vielä hetken ja lähti sitten peseytymään ja pukeutumaan lounasta varten. Kun kaksi tuntia oli kulunut Nappula meni alakertaan ja soitti Pilar-rouvan ovikelloa. Mitään ei kuulunut ja ovi pysyi kiinni. Nappula soitti kelloa uudestaan. Sama juttu. Olikohan hän tullut liian aikaisin? Vai olikohan Pilar-rouva nukahtanut kesken ruuanlaiton? Nappula soitti kelloa vielä kerran ja hyppäsi säikähtyneenä taaksepäin kun ovi avautuikin saman tien. ”Tervetuloa”, kuului suuren joukon tervehdys. Kaikki Nappulan ystävät olivat tulleet Pilar-rouvan luo. Siellä oli Pedro markkinahevonen, intiaani Humiseva Tuuli, oli myös Paloma kyyhkyneito ja papukaija Jose. Burro-aasikin vuorilta oli tullut kaupunkiin.

Ja kukas se tuolla seisoi, sehän oli maalari Pintor. Ihan kaikki olivat tulleet Nappulaa hyvästelemään. Tai ei sentään, yksi ystävä puuttui, Maya valkoinen kani. ”Minä huomaan, että etsit Mayaa”, sanoi Pilar-rouva ja jatkoi:”Valitettavasti Maya ei päässyt tulemaan. Hänellä on paha nuha ja yskä eikä hän halunnut tulla tartuttamaan nuhaa sinuun. Sinähän matkustat kotiin jo ihan pian eikä kipeänä ole mukava matkustaa. Maya lähetti kovasti terveisiä ja vannotti minua sanomaan, että pyytäisin sinua pitämään yhteyttä kun olet palannut takaisin Pohjolaan.” ”Kylläpä on harmi, että Maya on sairastunut. Toivottavasti hän paranee pian. Sanokaa oikein paljon, ainakin kaksi kassillista terveisiä minulta. Ja kyllä minä lupaan kirjoittaa ja soittaa teille sitten kun olen mennyt kotiin”, vastasi Nappula ja pyyhkäisi salaa pikku kyyneleen silmäkulmastaan. Nappulalla oli haikea olo. Vaikka olikin mukava päästä takaisin kotiin, oli samalla ikävä lähteä uusien ystävien luota.
Vieraat istuutuivat ruokapöydän äärelle. Pilar-rouva oli laittanut vaikka kuinka paljon erilaisia Etelän herkkuja ja kehotti vieraita ottamaan ruokaa. Pian pöydässä kuului iloinen puheen porina. Muisteltiin yhteisiä hauskoja hetkiä ja kerrottiin muita tarinoita.


Ruokailu jatkui pitkälle iltaan ja kaikilla oli hauskaa. Nukkumaan mennessään Nappula hymyili onnellisena. Jälleen kerran hän ajatteli kuinka onnekas hän oli kun oli päässyt tänne Etelään ja löytänyt niin hienoja uusia ystäviä. Nappula oli vielä hiukan haikealla mielellä. Ajatus kaikista niistä mukavista hetkistä, joita hän oli saanut Etelässä viettää, sai hänet kuitenkin hymyilemään. Lähteminen ei tuntunut enää niin haikealta. Nappula nukahti hymyillen ja näki vielä pari mukavaa unta etelän ystävistään.

 ©

Kommentit