Matkalla: Matkan viimeinen viikko, Marbella

Tämän kertaisen matkani lähestyessä loppuaan viimeiseksi lähimatkakohteekseni jäi Marbella. Marbella on moderni kaupunki, jossa näkyy rahan vaikutus. Se on rikkaiden ja kuuluisuuksien suosimaa aluetta. Hienot golfkentät ja huviveneet, ovat Marbellan tavaramerkki.
Vauraus näkyy myös hinnoissa. Kaikki on hieman kalliimpaa kuin muissa Aurinko rannikon kaupungeissa. Toisaalta laatukin tuntui olevan myös hieman parempaa. Rantaviivaa Marbellasta löytyy 27 km.
Kaupunki-alueena Marbella on laaja. Asukkaitakin on 140000. Jos haluaa nähdä mahdollisimman paljon kaupunkia, kannattaa vuokrata auto. Koska minulla ei ollut autoa käytettävissä, turvauduin bussiin ja taksi-kyytiin. Taksilla ajaminen on edullista Espanjassa, myös Marbellassa.
Marbella on hyvä paikka tehdä ostoksia. Valikoima turistikaupoissakin on monipuolisempi ja laadukkaampi kuin muualla. Vanhan kaupungin kapeat kujat ja niillä olevat pikku myymälät suorastaan vetävät ostoksille. Hyvä palvelu kruunaa kaiken ja saa ostamaan ehkä hieman enemmän kuin alunperin olit ajatellutkaan.
Yllättäen saatat kuitenkin törmätä keskellä kaikkea kaupallisuutta kirkkoon.
Marbellasta löytyy Costa del Solin suurin ostoskeskus La Cañada. Ostoskeskuksen 150 kaupasta löytyy vaikka mitä merkkituotteita. Niinhän siinä sitten kävi, että ostosreissuksi meni se päivä. Pitänee joskus toiste käydä tutustumassa paremmin itse kaupunkiin ja muihin nähtävyyksiin.
Viimeisinä päivinä lähdin vielä kerran kulkemaan ja kiertelemään Fuengirolassa. Kaupunki oli jo aiemmin saanut minut yllätettyä erilaisilla kasvoillaan. Keskustan tuntumassa oleva ranta alue oli hyvin erilainen kuin Los Bolichesin alueen ranta. Keskusta  on ruotsalaisten suosimaa aluetta ja jotenkin se myös näkyi myös rannalla. Merikin oli jotenkin tyynempi tällä rannalla.
Kun rantakatua kulkee tarpeeksi pitkälle, saapuu maurien vanhalle Castillo Sohail linnoitukselle. Valitettavasti paikka oli suljettu korjaustöiden vuoksi. Kesäisin linnoituksella järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia.
Hieman haikein mielin kävelin pitkin rantaviivaa linnoitukselta kotirantaan asti. Espanjan huikea historia, lukuisat kuuluisat taiteilijat sekä iki-ihana Välimeri olivat sittenkin saaneet otteen minusta. Parasta koko matkassa olivat kuitenkin tapaamani ihmiset. Vaikka espanjalaisten kanssa ei juuri päässyt ystävystymään, tapasin hienoja suomalaisia ihmisiä. Tapaamani ihmiset, matkan erilaiset kokemukset sekä erilaiset paikat saivat minut uskomaan, että palaan Aurinko rannikolle vielä uudestaan jonakin päivänä. Tällä kertaa matkani Espanjan Costa del Solille päättyy tähän.


Kommentit