Matkalla: Viihteellä

Päivä 67 viikko 10

Perjantaina 24.1.2014 Anneli Sari vieraili Fuengirolassa ja esiintyi ravintola Mai Taissa. Paikalle oli saapunut joukko Anneli Sarin pitkää uraa seuranneita kuulijoita. Anneli Sarin kaunis ääni nosti tunnelman korkealle ja yleisö eli täysillä mukana. Meidän suomalaisten upea oma ”Pariisin varpunen” esiintyi vuosien tuomalla varmuudella ja otti yleisönsä.
Mai Tai on suomalaisten suosima tanssipaikka ja viikonloppuisin nuorison menopaikka. Mutta ihan heti en sitä miellä suurten tähtien esiintymislavaksi. Kyseisenäkin perjantaina Anneli Sarin esiintymisen jälkeen paikka muuttui klo 24:00 nuorison discoksi. 

Sarin esityksestä matka jatkui toiseen suomalaisten pitämään ravaintolaan, Mask-nimiseen baariin.

Nimi voisi ihan yhtähyvin olla Must, sillä Mikko Rasilan, Markus Ahon ja Hannele Laurin omistama Mask-baari on paikka, jossa jokaisen suomalaisen Fuengirolan kävijän pitää käydä. Mask-baari avattiin muutama viikko sitten ja jo nyt voi sanoa, että konsepti toimii!

Baari on n. 45-paikkainen intiimi taiteilija-baari. Se avaa ovensa 6:na päivänä viikossa klo 17. Maanantait baari pitää ovensa suljettuina. Baarissa on tarjolla erilaista ohjelmaa, hyvää musiikkia ja ihana tunnelma. Estraadi on vapaa myös yleisölle. Jokainen voi kaivaa itsestään esille oman pienen taiteilijansa ja ei muuta kuin esiintymään. Oman osansa hyvään tunnelmaan tuovat baarin henkilökunta, joka heittäytyy täysillä mukaan asiakkaiden joskus melko villiinkin menoon. Ensivierailu teki todella positiivisen vaikutuksen. Niinpä heti seuraavana tiistaina piti mennä uudelleen testaamaan oliko se sittenkään niin hyvä paikka kuin mikä mielikuva jäi. Ja kyllä: Mask on ihan best!

Tiistaina Mikko Rasila esitti monologinsa Mikko, Marilyn ja pariton kenkä. Esitys on todella loistava. Rasila todellakin elää roolihenkilönsä. Tunnin monologin aikana Rasilan ote ei missään kohtaa herpaanu vaan monologi pitää kuulijansa intensiivisessä otteessaan koko ajan. Nostalgiset laulut saattavat kuulijansa jokaisen omiin henkilökohtaisiin tunnelmiinsa. Yleisö laulaa mukana, hiljaa, mutta lähes jokaisen kuulijan huulet tapailevat laulujen sanoja. Monologin teksti on riemastuttavaa iloittelua suomen julkkisten kustannuksella, mutta siinä ei ole minkäänlaista ilkeätä sävyä. Aivan loistava!
Tämä paikka pitää nähdä ja kokea itse.

Bar Mask
Calle Capitan 35, 29640 Fuengirola


Seuraavana perjantaina sitten oli vuorossa tanskalaisbaari Santinos Godt Nok Blues Bar  . Hyvää musiikkia ja tunnelmaa löytyy myös tästä baarista.
Santinos on pieni intiimi baari, jossa esiintyjät ovat erittäin korkeatasoista muusikkokaartia. Tanskalaisia huippu bluesmuusikoita käy esiintymässä ja joka sunnuntai on blues-jamit, jolloin kuka tahansa voi mennä mukaan soittamaan. Se edellyttää tietysti oman soittimen mukana tuomista. Miellyttävä omistajapariskunta luovat baariin rennon tunnelman. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka , jos haluaa kuunnella hyvää musiikkia huippuluokan muusikoiden soittamana.

Santinos Godt Nok Blues Bar
Calle Santa Isabel    8, Fuengirola



Kommentit