Satu: Sauna voimistelua

Kirje Lennartille:

Hei Lennart

Tänään kävi hassu juttu. Menin kotini lähellä olevaan saunaan. Ajattelin, että olisi mukava kylpeä kuumassa saunassa kun täällä Etelässäkin on talvella aika kylmää toisina päivinä. Olin siis menossa saunaan kylpemään, mutta voi ihmettä eihän siellä kylvetty lainkaan. Siellä voimisteltiin. Eikä sauna ollut edes kovin kuuma. Lämmin se kyllä oli, mutta ei siellä olisi kunnon löylyjä saanut. Siellä sitä istui väki lauteilla voimisteluvaatteet päällä ja oli jos jonkinlaisessa kippurassa. Se näytti hassulta ja minulta meinasi päästä nauru. Onneksi en kuitenkaan nauranut, sillä lauteilla istui myös ystäväni intiaani sieltä markkinoilta. ”Tule tänne minun viereeni istumaan. Kyllä tässä hikimajassa vielä on tilaa yhdelle”, sanoi intiaani. 
Hikimaja on intiaanien kieltä ja tarkoittaa saunaa. Niinpä minä sitten menin istumaan intiaanin viereen ja kokeilin itsekin tehdä niitä kippuraliikkeitä. Minulla ei kyllä ollut ihan oikeita voimisteluvaatteita päällä, vaan ihan tavalliset shortsit vain ja paita, mutta se ei kuulemma haitannut lainkaan. Aika vaikeata se kippuravoimistelu oli, mutta oikeastaan aika mukavaa. Kun olimme voimistelleet tarpeeksi menimme saunan kahvilaan juomaan pullon limonadia. Limonadi on vähän sellaista kuin meillä Pohjolassa on Cola-juoma.

Istuimme juttelemassa intiaanin kanssa ja hän kertoi, että tällaista kippuravoimistelua harrastetaan paljon Intiassa. Intia on iso maa kaukana täältä Etelästä. Siellä ei tarvitse lämmittää saunaa kun siellä on muutenkin niin kuuma ilma. Oikein taitavia kippuravoimistelijoita kutsutaan joogiksi. Minä kysyin intiaanilta oliko hän sellainen joogi kun on intiaani. Hän sanoi ettei ollut. Joogiksi tullaan vasta monen monen vuoden harjoittelun jälkeen ja pitää olla tosi taitava voimistelija. Ja sitten intiaani kertoi, että vaikka hän oli intiaani ei hän ollut kotoisin Intiasta vaan ihan toisesta maasta, Kanadasta. Intiaani-nimi oli tullut siitä kun eräs Kristoffer Kolumbus niminen mies matkusti kauas kauas täältä Etelästä ja luuli, että maa johon hän saapui laivallaan oli Intia. Mies alkoi kutsua sen maan ihmisiä intiaaneiksi. Mutta maa ei ollutkaan Intia vaan Kanadan vieressä oleva Amerikka. Siitä asti intiaanit ovat olleet intiaaneja.

Nyt minä en enää keksi mitään kirjoitettavaa. Jos huomenna tapahtuu jotain hauskaa, kirjoitan sinulle uuden kirjeen. Voi hyvin ja terveisiä kaikille.

Toivoo Nappula.


ps. Sano Lennart terveisiä poliisi Konstaapelille ja kiitä häntä hyvästä passista. Olen sillä samalla passilla käynyt jo kahdessa eri maassa eikä passi ol
e vielä loppunut.

 ©

Kommentit