Satu: Puu-metsä


Nalle Nappula oli päättänyt lähteä kävelylle. Tänään oli oivallinen päivä tehdä kunnon kävelyretki. Nappula oli pakannut vähän eväitä reppuunsa ja lähti iloisena kävelemään kohti juna-asemaa. Ensin oli mentävä junalla toisen kaupunkiin. Sitten piti kävellä pieni matka juna-asemalta kaupungin halki ja siellä se metsä oli. Nappula oli katsonut kartasta eikä matka vaikuttanut kovin pitkältä. Junamatka meni nopeasti ja Nappula asteli päättäväisenä kohti kaupungin keskellä olevaa metsää. Nappula käveli ja käveli, mutta metsä ei tuntunut tulevan yhtään lähemmäs. Se oli kumma juttu, sillä kartan mukaan Nappulan olisi pitänyt olla jo perillä. ”Anteeksi rouva voisitteko sanoa miksi tämä matka tässä kartalla on näin lyhyt, mutta täällä kaupungissa ihan hirveän pitkä”, kysyi Nappula ohi kulkevalta rouvalta. Rouva katsoi Nappulan karttaa ja sanoi:”Katsos kun tässä kartalla tie näkyy pelkkänä viivana. Ja täällä kaupungissa tie on täynnä mäkiä ylös ja alas. Kun kartta piirretään, se piirretään sellaisena kuin katsottaisiin taivaalta alas maanpinnalle. Silloin ei näy meneekö mäki ylös tai alas. Ylhäältä näkyy pelkkä viiva. Kyllä sinä kohta pääset perille. Tuon seuraavan talon kulmalta metsä jo näkyykin,” vastasi rouva ja hymyili Nappulalle. Nappula kiitti rouvaa ja jatkoi matkaansa. Ja totta, seuraavan talon kulmalta näkyi jo metsän portti. Nappula käveli hieman nopeammin ja pian hän olikin portin luona. Nappula astui portista sisään ja aikoi jatkaa matkaansa metsän tietä pitkin eteenpäin.


Seis seis Te siellä. Mihinkäs sitä ollaan menossa”, huusi ääni Nappulan perään. Nappula katsoi ympärilleen ja huomasi riikinkukon tepastelevan edestakaisin portin läheisyydessä. ”Minä olen menossa kävelylle metsään”, vastasi Nappula. ”Minä olen tämän metsän vartija ja minun pitää tietää mihin vieraat ovat menossa siltä varalta, että joku ei osaakaan takaisin portille”, vastasi riikinkukko. ”Onkos tässä metsässäkin sellainen karttavirhe?”, Nappula kysyi säikähtäneenä. Riikinkukko katsoi Nappulaa hieman kummastuneena ja vastasi: ”Ei tässä mitään karttavirhettä ole. Mutta metsän polut ovat mutkittelevia ja siellä menee helposti väärää tietä jos ei seuraa polun vieressä olevia opasteita.” ”Ai jaa. Kyllä minä lupaan seurata opasteita tarkasti. Minä ajattelin tehdä vain kävelyretken metsässä ja palata sitten tähän portille takaisin”, sanoi Nappula. Riikinkukko antoi Nappulalle luvan mennä ja Nappula jatkoi matkaansa polkua pitkin eteenpäin.

Äkkiä Nappula pysähtyi. Hui kauhistus mikä peikkopuu tuossa oikein oli. Nappula käveli varovasti lähemmäs. Päästyään puun viereen Nappula huokasi helpotuksesta: ”Ei se ainakaan oikea peikko ole. Sehän on vain puu, joka näyttää ihan peikolta.”

Nappula jatkoi matkaansa ja saapui pian toisen puun luo. ”Tämä on varmaan sellainen hienopuu,” tuumaili Nappula.
Nappula käveli vihellellen metsän polkuja pitkin. Hänellä alkoi olla jo nälkä. Nappula katseli sopivaa paikka missä voisi syödä eväitä. Kauempana hän näki pyöreitä palloja. Ne olivat varmaa sopivan pehmeitä istuinpaikaksi.

Päästyään lähemmäksi Nappula huomasi, että pallot olivat täynnä teräviä piikkejä. ”Eihän näillä voi istua, nämähän ovat kaktuksia”, sanoi Nappula. Nappula katseli ympärilleen. Vähän matkan päässä hän näki mukavan näköiset rappuset. Ne eivät ainakaan olleet kaktuksia, sillä ne oli tehty kivestä. Nappula päätti syödä eväänsä kivirappusilla. Juuri kun hän oli istumassa alimmalle rapulla kuului ääni joka sanoi: ”Ja kukahan hän luulee olevansa kun istuu minun portailleni?” Nappula katseli ympärilleen ja huomasi sinivalkoisen riikinkukon seisomassa kivirappujen vieressä.

”Ai hei. Oletko sinä näiden rappujen rappuvartija?”, kysyi Nappula. ”Minä en ole mikään vartija. Minä olen tämän kaktusmetsän kuningas”, sanoi riikinkukko ja ojensi kaulaansa pidemmäksi. ”Anteeksi. En tiennyt, että täällä on kuninkaitakin töissä”, sanoi Nappula. Hän oli kyllä kuullut, että Etelässä oli kuningas. Nappula oli aina luullut, ettei kuninkaiden tarvitse käydä töissä. Ilmeisesti kuninkaana olo oli sen verran kallista puuhaa, että kuninkaankin piti käydä välillä ansaitsemassa vähän rahaa. ”En minä täällä töissä ole. Tämä on minun metsäni ja minun pitää katsella, ettei kukaan vahingoita minun hienoja kaktuspuitani”, vastasi riikinkukko.
Nappula meinasi juuri kysyä missä niitä kaktuspuita oli, kun hän huomasi korkeat piikkiset puun rungot ihan lähellä. Nappula kysyi saisiko hän syödä eväänsä tässä rappusilla , jos hän olisi ihan rauhallisesti paikoillaan. Riikinkukko antoi luvan. Syötyään eväänsä Nappula sanoi: ”Kiitos kovasti, että sain lainata sinun rappusiasi. Haluaisin vielä tietää mikä puu se tuolla lähellä porttia oikein on. Se sellainen kummallinen puu, jossa ei ole lehtiä lainkaan. Siinä on vain pyöriviä erivärisiä lappuja.” ”Ai se. Se on teknopuu. Nykyisin lapset ovat niin kaikkien teknisten laitteiden perään, että heille on rakennettu tällainen teknopuu. Jos sinulla ei ole muuta asiaa, minä lähden tästä jatkamaan tärkeätä kuninkaallista vartiointitehtävää”, sanoi riikinkukko ja lähti kävelemään kohti pallokaktuksia. Nappula laittoi repun selkäänsä ja käveli takaisin portille. Junassa matkalla kotiin hän ajatteli, että oli se aika erikoinen kuningas se riikinkukko. Eikä se pyörivälehtinen puu ollut mikään oikea puu. Mutta eipä se mitään haitannut. Matka oli ollut mukava ja Nappulaa alkoi väsyttää. Uni tulisi varmaan tänä iltana nopeasti, kun Nappula oli kävellyt niin pitkän matkan kauniissa puu-metsässä.

 ©




Kommentit