Satu: Loppujaiset

Nappula oli aivan väsynyt. Juhla-aikaa oli kestänyt jo monta viikkoa. Onneksi tänään olisi viimeinen juhlapäivä ja sitten menisikin pitkä aika ennen kuin olisi taas seuraavat juhlat. Kyllä Nappula tykkäsi juhlimisesta. Se oli hänestä tosi hauskaa, varsinkin kun sai juhlia ystävien kanssa. Mutta eihän sitä kukaan jaksa joka päivä juhlia. Aluksi se oli tuntunut kivalta kun aina vaan oli juhlaa, mutta vähitellen juhlakin alkoi tuntua tylsältä. Juhlimisen kanssa oli vähän sama juttu kuin karkkien kanssa. Jos joka päivä söi vain karkkia ja kaikkea hyvä, niin ei se enää maistunutkaan niin hyvälle. Pian alkaa tehdä mieli jotain suolaista vaikka oikein hyvää juustovoileipää. Juhliminenkin on kivaa jos sitä ei ole joka päivä. Ihan tavallinen arki on ihan mukavaa välillä.

No, tänään oli kuitenkin vielä Etelän suuri juhlapäivä. Oli joulunajan viimeinen juhla Loppiainen. Tähän päivään loppuu joulu ja sitä juhlitaan ystävien ja naapureiden kanssa. Nappula oli nukkunut hyvät päiväunet, juhlat kun alkoivat vasta illalla. Tänään oli myös Nappulan nimen päivä. Siitä oli nyt kolme kuukautta kun Lennart oli antanut hänelle oikean nimen matkapassia varten. Pilar-rouva ja Maya-neiti olivat järjestäneet juhlat sen kunniaksi. Maya oli sanonut, että heillä oli Nappulalle yllätys. Kun Nappula oli kysynyt mikä se yllätys oli, oli Maya vain hymyillyt kauniisti ja sanonut:”Illalla sitten näet.” Nappulaa jännitti millainen yllätys oikein mahtoi olla.

Illalla Pilar-rouva ja Maya-neiti tulivat hakemaan Nappulan mukaansa ulos. Kaduilla oli ihan kamalasti väkeä. Siellä oli varmasti ihan kaikki koko kaupungista jos ei ihan koko maailmastakin. Nappula ihmetteli mihin kaikki olivat oikein menossa. Mutta hän ei kysynyt mitään, koska hän muisti, että hänelle oli järjestetty yllätys. Vähitellen jännitys alkoi käydä liian suureksi ja Nappula aikoi jo kysyä mihin he olivat menossa. Juuri silloin hän näki valtavan kulkueen kulkevan kadulla ja se näytti lähestyvän heitä.

Kulkueessa oli monta monta monta vaunullista erilaisia hahmoja. Oli Pinokkio ja Bambi ja Prinsessa Ruusunen ja kapteeni Koukku ja Tarzan ja Shrek ja ja ... ja vaikka ketä. Niin ja mukana olivat myös itämään viisaat tietäjät tietenkin.

Voi, oletteko te järjestäneet tämän kaiken ihan minua varten”, kysyi Nappula kääntyen kohti Pilar-rouvaa ja Maya-neitiä. Samassa hänen päähänsä osui jotain kovaa. ”Apua joku heittelee kiviä”, huusi Nappula pelästyneenä. Sitten hän huomasi, ettei kyseessä ollutkaan kivi vaan karamelli. Se oli osunut Nappulaa päähän ja lisää karkkia satoi taivaalta. Nappula huomasi joutuneensa oikeaan karkkisateeseen. ”Voi voi kyllä täällä Etelässä on kaikenlaista kummallista kun karkkia sataa taivaasta”, hämmästeli Nappula. Pilar-rouva ja Maya-neiti nauroivat ihan maha kippurassa Nappulan hassuille jutuille ja hölmistyneelle ilmeelle. ”Ei se mitään karkkisadetta ole”, sanoi Maya ja jatkoi: ”Meillä on tapana, että Loppiais-kulkueen vaunuista heitetään karkkia lapsille. Se on tietäjien lahja kaikille lapsille. Illalla sitten kun lapset ovat jo nukkumassa, tietäjät tuovat lapsille jokaiselle oman lahjapaketin.”

Nappula, Pilar-rouva ja Maya-neiti katselivat ihastellen kaunista kulkuetta ja keräilivät vaunusta heitettyjä karkkeja taskuihinsa. Kadulla oli kova meteli ja kaikki näyttivät iloisilta. Lapset kiljuivat riemusta kun karkkia lenteli ilmassa.


Kylläpä se kulkue oli kiva yllätys”, sanoi Nappula kun he myöhemmin illalla olivat palanneet takaisin kotitalolle Pilar-rouvan kahvipöydän ääreen. ”Oikeastaan se yllätys on tässä”, sanoi Maya ojentaen puhelimensa Nappulalle. ”Hei Nappula. Lennart täällä. Oikein hyvää nimityspäivää tai oikeastaan nimipäivää. Me valitsimme yhdessä tämän päivän sinun nimipäiväksesi”, sanoi Lennartin ääni puhelimessa. Voi miten onnelliseksi Nappula tuli kuulleessaan parhaan ystävänsä äänen. Lennart ja Nappula juttelivat pitkän aikaa puhelimessa ja kun puhelu oli loppu, ojensi Nappula puhelimen hymyillen Mayalle. ”Voi kun minä olen iloinen, että te olette minun ystäviäni. Ei kukaan olisi voinut ikimaailmassa järjestää parempaa yllätystä. Ja olipa se hyvä, että minun nimipäiväkseni valittiin juuri tämä päivä. Nyt me voimme juhlia yhdessä joka vuosi vaikka minä olenkin kotona Pohjolassa ja te olette täällä toisessa kodissa Etelässä.”

 ©

Kommentit