Satu: Juhlan aikaa

Joulujuhla oli mennyt oikein mukavasti ja Nappula oli iloinen. Hän oli laittanut Etelän ystävilleen oikein mukavan Pohjoisen jouluaterian. Sellaisen oikean jouluaterian. Ruoka oli maistunut kaikille ja joululaulujakin oli laulettu. Pilar-rouva oli opettanut Nappulalle uuden leikin, Etelän lasten leikin ja kyllä oli naurua riittänyt kun he olivat yhdessä leikkineet Twistiä.


Nyt oli kuitenkin taas arkipäivä. Pohjolassa joulu olisi kestänyt kolme päivää, mutta Etelässä ihmiset jaksoivat juhlia joulua vain kaksi päivää ja alkoivat sitten valmistautua Uuden Vuoden viettoon. Nappulakin oli päättänyt hankkia 12 viinirypälettä Uutta Vuotta varten. Täällä oli sellainen tapa, että keskiyöllä kun kello löi kaksitoista piti syödä yksi viinirypäle joka kellonlyömällä. Jos onnistui tehtävässä, tuli seuraavasta vuodesta oikein hyvä vuosi.

Nappulaa hiukan mietitytti kuinka hän jaksaisi valvoa niin myöhään. Onneksi tässä oli monta päivää aikaa nukkua varastoon. Niinpä Nappula ei tänäänkään ollut noussut ylös sängystä ennen kello kymmentä. Ei häntä ollut enää nukuttanut, mutta Nappula oli pitänyt silmät kiinni ja ollut nukkuvinaan. Eihän sitä tiedä jos se vaikka toimisi ja unta menisi varastoon. Nappula ei oikein käsittänyt miten sitä voi nukkua varastoon. Missä se varasto oikein oli ja saiko sieltä otettua unta jos ei joskus nukuttanut lainkaan vaikka olisi pitänyt nukkua? Olikohan se sellainen kuin talonmiehen tavaravarasto oli? Siellä oli kaikenlaista tavaraa sikin sokin. Miten sieltä millään löytäisi unta kaikkien haravoiden ja ämpäreiden seasta jos sitä unta joskus tarvisi ottaa takaisin? No, kaipa se jotenkin onnistuu, sillä monet ovat sanoneet nukkuneensa varastoon eikä heillä ole ollut mitään harmia jälkeen päin.

Nyt oli kuitenkin aika ryhtyä tekemään arkiaskareita. Äkkiä Nappulan vatsasta nipisti pikkuisen. Sen verran vaan, että pikku kyynel nousi silmäkulmaan. Ei vatsa kipeä ollut, Nappula vain muisti kuinka mukavaa oli ollut viettää joulua omien Pohjolan ystävien kanssa. Nappulalla oli ikävä ystäviään ja omaa pikku kotiaan. Mutta nyt oltiin täällä ja täällä oli uusi koti ja uudet ystävät. Eikä tämä ollut yhtään hassumpaa tämäkään. Nappula pyyhkäisi kyyneleen silmästään ja nosti päänsä pystyy. ”Kylläpäs minä olen ihan hassu. Enhän minä ikuisesti ole poissa Pohjolasta. Ja minulla on täällä niin mukavia uusia ystäviä, että sitten kun lähden takaisin Pohjolaan minun tulee ikävä näitä uusia ystäviä”, Nappula ajatteli. Ja niinhän se oli. Aina välillä tulee ystäviä ikävä jos on itse jossain muualla. Eikä se haittaa vaikka vähän itkettäisikin. Ikävä menee ohi ja ainahan sitä voi soittaa tai kirjoittaa kirjeen jos oikein kovasti ikävöittää.


Nappula otti reippaasti lattiaharjan käteensä ja alkoi siivota rivakasti. ”Sinne joutaa kaikki harmittavat asiat samaan kasaan muiden roskien kanssa”, sanoi Nappula itsekseen ja alkoi taas pohtia univarastoa. Jospa sinne univarastoon voisi vaikka tallettaa kaikkia mukavia unia. Nappulalla oli monta unta, jotka olisi kannattanut laittaa varastoon. Nappula pohdiskeli uni-asiaa ja siivoaminen sujui kuin itsestään. Ja kaikki muukin näytti taas iloiselta ja mukavalta. Ja olihan se joulu aina yhtä mukavaa oli sitten missä tahansa.

 ©

Kommentit