Satu: Joulun taikaa


Nappula oli aloittanut jouluvalmistelut heti saatuaan hienon ajatuksen kutsua uudet ystävänsä joulua juhlimaan luokseen Etelän kotiin. Hän oli käynyt ruokakaupassa monta kertaa, hankkinut pienet lahjat kaikille ja siivonnut kotinsa perinpohjin. Jotain kuitenkin puuttui. Nappula oli aivan varma, että jotain piti vielä hankkia, mutta mitä. Hän otti tekemänsä asialistan käteensä ja luki sen läpi. ”Kinkkua on, juustoa on, kalaa on, pipareita on, maitoa on, leipää on, jälkiruoka on, lahjat on. Siivottu on, lahjat paketoitu on, kynttilöitä on ja joulukukka on”, luetteli Nappula. Kaikki tuntui olevan tehty ja hankittu, mutta silti Nappulasta tuntui, että jotain tärkeätä puuttui.

Nappula mietti ja mietti, mutta ei saanut päähänsä mitä oli unohtunut. Hän meinasi jo soittaa Lennartille ja kysyä mitä joululistasta oikein puuttui. Mutta ei, tämä oli sellainen asia joka Nappulan piti ihan itse keksiä. Ja jos asia ei millään selviäisi ja olisi ihan pakko, niin sitten voisi kysyä apua Lennartilta. Nämä olivat Nappulan omat juhlat ja niistä olisi selvittävä ihan itse. Hän päätti lähteä vielä kerran kaupungille, jospa se ajatus putkahtaisi siellä hänen päähänsä.

Astuessaan portista ulos, Nappula huomasi, että oli paljon muitakin, jotka olivat unohtaneet hankkia jotain jouluksi ja yrittivät viime tingassa saada kaikki tarvittavat asiat hoidetuksi. Kaikilla tuntui olevan kiire. Sehän oli tietysti selvä. Jouluna kaikilla oli kiire. Piti saada kaikki valmiiksi ennen kuin ...Nappula ei uskaltanut ajatella asiaa loppuun, sillä hän ei tiennyt osaisiko Joulupukki tulla tänne Etelään, täällä kun kävivät lahjoja tuomassa ne itämaan viisaat miehet. Vaikka Nappula oli kyllä ihan varma, että Joulupukki osasi mennä ihan mihin vaan, osasihan Nappulakin tulla lentokoneella Etelään. Ja Joulupukki oli paljon paljon viisaampi kuin Nappula ja vanhempi. Niin, se se olikin pulmana. Joulupukki oli tosi tosi vanha ja vanhoilla ihmisillä on joskus huono muisti. Mitä jos Joulupukki ei muistakaan, että Nappula oli tullut jouluksi Etelään? ”No illalla se sitten nähdään, ei sitä kannata murehtia etukäteen”, ajatteli Nappula. Nyt oli jotain paljon kiireellisempää tehtävää, piti löytää se mikä puuttui.

Nappula kierteli ympäri kaupunkia ja etsi sitä mikä puuttui. Se olikin hankala tehtävä. Miten voi löytää sellaisen joka puuttuu kun ei tiedä mikä se on? Hän katseli kauppojen ikkunoita ja kurkisteli kauppojen ovista sisälle.

Joka puolella oli jouluherkkuja ja lahjoja odottamassa paketointia.

Nappula alkoi jo hieman hätääntyä. Koko juhla olisi pilalla jos hän ei keksisi mitä puuttui. Hän katseli ympärilleen ja huomasi puistossa korkean rakennelman, joka oli kauniisti valaistu. ”Kylläpä on kaunis joulupuu, mutta ei se oikeaa joulukuusta voita”, ajatteli Nappula.

Joulukuusi! Sehän se oli mikä puuttui. Joulu ei tunnu oikealta joululta jos ei ole kuusta, edes ihan pikkuruista. Mutta mistä sellaisen nyt löytää. Eihän Etelässä ole joulukuusia. Samassa Nappula näki sen: maailman kauneimman joulukuusen. Kuusi seisoi koristeltuna pienen kaupan nurkassa. Voi, se oli juuri sellainen kuin Nappula oli toivonut. ”Eikö olekin kaunis joulukuusi”, kysyi kauppias Nappulalta. ”Oo-on”; vastasi Nappula huokaisten. ”Haluaisitko sinä sen”, kysyi kauppias ja jatkoi:”Katsos kun minulla on toinen kuusi kotona valmiina ja on sääli heittää noin hieno kuusi poiskaan. Kauppa menee kohta kiinni jouluksi, eikä joulukuusta tarvita enää joulun jälkeen. Minä annan sen sinulle jos sinä otat sen. Voin tuoda sen sinulle kotiin kun olen ensin sulkenut kaupan ovet.” Nappula tuli tosi iloiseksi. Hän kiitti kauppiasta ja lähti hymyillen kotiin. Illalla ennen vieraiden tuloa Nappula katseli onnellisena kaunista joulukuustaan ja ajatteli: ”Kaikki on valmista ja vieraat tulevat kohta. Tästä tulee hyvä joulu.” Ja kyllä se Joulupukkikin osaa varmasti tänne tulla!

Oikein hyvää Joulua!

 ©


Kommentit